OKUMA BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ

Okuduğunu anlamayan bir öğrenci hangi ders olursa olsun başarısız olmaya mahkumdur. Bu sebeple öğrenci başarısını arttırmanın en önemli ve öncelikli yolu öğrencinin okuduğunu anlama becerisi kazanmasından geçer. Haftada bir defa okuma saati uygulaması tüm sınıfça kütüphanede yapılıp kitap okumayı alışkanlık haline getiren bireylerin toplumda belli bir konuma geldiği, kitap okuma eyleminin hayatın her alanında ve kitap okumanın yer ve zamandan bağımsız gerçekleştirilen bir eylem olduğu öğrenciye sezdirilmektedir. Ayrıca haftada bir gün de öğrencilerimiz belirlenen gün ve saatte bir ders kitap okuma etkinliği yapmaktadır.Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi kapsamında öğrencilerin kitap okumalarını düzenli bir rutin haline getirerek amacımız doğrultusunda kitap  okuduğunu anlayan, anladığını yorumlayan ve eleştirel düşünebilen başarılı öğrenciler yetiştirmektir.

Yayın: 17.02.2024 - Güncelleme: 17.02.2024 17:59 - Görüntülenme: 55