İSTİKLAL MARŞI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI

11 TEMMUZ İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

İSTİKLAL MARŞI'NI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

AMAÇ:

Okullarımızda öğrenim gören öğrencilerimizi, Türk dilini doğru, etkili ve kurallarına uygun olarak konuşmaya özendirerek dilimizi güzel ve düzgün kullanma yeteneğini geliştirmek, Mehmet Akif Ersoy'u tanıtmak ve İstiklal Marşını sevdirmek; öğrencilerimize toplum karşısında kendilerini ifade etme becerisi ve özgüven kazandırmaktır. Öğrencilerimizin şiir sanatına ilgi duymalarını sağlamaktır.

YARIŞMANIN DAYANAĞI:

Millî Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği.

1.

JÜRİ

1- Mehmet Emin HOCAOĞLU

2- Uğraş HAYDAROĞLU

Müdür Yardımcısı

3- Fatih ÇOLAK

Rehber Öğretmeni

4- Nurgül ARSLAN

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni

DEĞERLENDİRME (Puanlama Durumu):

Her jüri üyesi, öğrenciyi toplam 100 puan üzerinden değerlendirecek, her jürinin puanı ayrı ayrı toplanarak ortak puan belirlenecek, en fazla puan 100x4=400 olacaktır.

Değerlendirme Kriterleri ve Puanlama

Değerlendirme Kriterleri

Puan Değeri

Şiire hâkimiyet (Özgünlük, şiirin ruhuna uygunluk, ezber gücü)

25 puan

Beden dili (Jest ve mimikler)

Vurgu, Tonlama

25 puan

Türkçeyi kullanma ,Diksiyon (Telaffuz)

Toplam

100 puan

AÇIKLAMALAR:

1. İstiklal Marşı yarışmasına her sınıftan birer öğrenci seçilerek aday gösterilecektir. İstiklal Marşı, seçilen öğrenciler tarafından noksansız, ezbere okunacaktır. Ana sınıfı ve 1. sınıf öğrencileri ilk 2 kıtadan, 2,3,4. sınıf öğrencileri ise 10 kıtadan sorumlu olacaklardır.

2. Eksik okuma, ilavede bulunma, tekrarlama veya yanlış okuma puan kaybına neden olacaktır.

3. Yarışma 11 Temmuz İlkokulu Konferans salonunda 08 Mart Cuma günü saat 13.00 de yapılacaktır.

4. Yarışmada kendi kategorilerinde ilk üçe giren öğrenciler ödüllendirilecektir. Dereceye girenlerin ödülleri 12 Mart Salı günü yapılacak olan törende verilecektir. Öğrencilerin okul programına katılımından sınıf öğretmenleri sorumludur.

Yayın: 21.02.2024 - Güncelleme: 21.02.2024 14:17 - Görüntülenme: 393