GERİ DÖNÜŞÜM MUHTEŞEM OLACAK

Gelecek nesillere bırakılabileceğimiz yaşanabilir bir dünya için çevre bilincinin çocuklara aşılanması ve kazandırılması, Geri dönüşümün öneminin kavranması , Çevre düzenlemesi konusunda öğrencileri bilinçlendirmek, Geri dönüşüm bilinci oluşturarak evsel atıkların değerlendirilmesini sağlamak, Atıkların kaynağında ayrı ayrı toplanarak geri dönüşümünün sağlanması ve kaynağında ayrı toplama bilincinin oluşturulması, Her atığın çöp olmadığı ve bazı atıkların ekonomik değerinin bulunduğu düşüncesinin yaygınlaştırılması Öğrencilere sanatsal beceri kazandırmak, çevre bilinci oluşturmak, sıfır atık ve geri dönüşüm gibi kavramları uygulamalarla pekiştirip onların evrensel değerlere ulaşmasını sağlamak, Sanatsal etkinlikle öğrencilerin, yaratıcılık, hayal gücü, el becerisi gibi kazanımlarını desteklemek ve onları eğlendirerek çevreye ve insanlığa dair duyarlılıklarının geliştirebilmek amaçlanmıştır. Bulunduğumuz bu zamanda atıkların çoğalması; bilinçsizce doğaya, denizlere atılması bütün canlıların yaşamını tehlikeye atmaktadır. Bu atıkların doğada yok olması oldukça uzun zaman almakta, hatta bazı atıklar doğada yok olmamakla birlikte, aynı zamanda doğaya zarar vermektedir. Doğru geri dönüşüm bilinciyle çevrenin korunması, kaynakların israf edilmemesinin sürdürülebilirlik açısından çok büyük bir öneme sahip olduğu unutulmamalıdır. Kendimiz ve kendimizden sonraki kuşaklar için yaşanabilir bir dünya sağlayabilmemiz adına geri dönüşümü ve sürdürülebilir yaşamı, çocuklara küçük yaşlardan itibaren öğretmek ve alışkanlık haline getirmek gerekiyor. Okulumuzda bulunan geri dönüşüm kutuları sayesinde öğrenciler atık çöpleri hangi kutulara atacağı konusunda bilincinde olacaklardır. Geri dönüşüm ile çocuklar aynı zamanda hayal gücü ve el becerilerini geliştirebilir, sanatın ne kadar yararlı ve zevkli olduğunun bilincinde olurlar. Çocuklara çalışmalarının sonuçlarını görme heyecanını yaşatmak, projeyi daha geniş kitleye duyurmak ve katılımı artırmak amacıyla yapılan eserler için bir sergi açılması planlanmıştır.

Yayın: 23.01.2024 - Güncelleme: 23.01.2024 14:23 - Görüntülenme: 55