T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞANLIURFA / BİRECİK - 11 Temmuz İlkokulu

BİGEP PROJESİ KAPSAMINDA YAZMA ETKİNLİKLERİ

Öğrencilerin yazma becerilerini kazanmalarının faydaları oldukça önemlidir.  Hikayeler yazmak, şiirler oluşturmak veya farklı türlerde yazılar yazmak, öğrencilerin iç dünyalarını keşfetmelerine yardımcı olur.

Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi Kapsamında yukarıdaki yazma amaçları doğrultusunda  Dede Korkut Hikâyeleri "Anahtar Kelimelerle Hikâye Yazma" Etkinliği Yapıldı.

Dede Korkut Hikâyeleri en iyi yansıtan sözcükler her sınıf düzeyinde öğrencilerle belirlendi ve örnek bir çalışma öğrencilerle paylaşıldı. Belirlenen sözcüklerden ve verilen örnekten hareketle Dede Korkut Hikâyeleri benzeri hikâyeler yazdırıldı ve öğrencilerin yazma becerilerin gelişmesi sağlandı. Öğrencilerin kelime dağarcığının artırılması çalışmaları olumlu sonuç verdi ve öğrencilerin yeni öğrendiği sözcükleri günlük hayatta kullandıkları görüldü. Yapılan hikâye yazma çalışmalarıyla yazma becerilerinin geliştiği fark edildi. Ders içi yapılan yazma çalışmalarına da olumlu katkı sağladı.Ayrıca öğrencilerimiz sevdikleri kişilere mektup yazdılar.

1

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.02.2024 - Güncelleme: 17.02.2024 17:23 - Görüntülenme: 58
  Beğen | 0  kişi beğendi