BİGEP PROJESİ KAPSAMINDA ÖĞRENCİLERİMİZİN SÖZEL BECERİLERİNİN KAZANDIRILMASI İÇİN ANLAT BAKALIM ETKİNLİKLERİ YAPILDI.

Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi Kapsamında Dede Korkut Hikâyeleri ile "Anlamını Bul" Etkinliği Yapılmaktadır.

“Dede Korkut Hikâyeleri” öğrencilere paylaşıldı. Öncelikle Türk dünyasının önemli karakteri Dede Korkut hakkında detaylıca bilgi verildi ve hikâyelerin başlıkları ve içerikleri sınıf ortamında değerlendirildi. Seçilen hikâyelerden hareketle anlamı bilinmeyen sözcükler derlendi. Bu sözcükler birleştirildikten sonra belli şablon üzerinde "Anlamını Bul" kartları hazırlandı ve tüm sınıf düzeylerinde keyifle oynandı. Bu etkinlikle birlikte hem öğrencilerin kelime dağarcığı geliştirildi hem de edebi metin değerlendirme becerileri artırıldı.

Tüm sınıflarda "Drama ile Atasözü/Deyim Anlatma" etkinliği yapılır.

Tüm sınıflarda "Atasözü/Deyim Resimleme" etkinliği yapılır.

Yayın: 17.02.2024 - Güncelleme: 17.02.2024 16:57 - Görüntülenme: 52