BİGEP PROJESİ KAPSAMINDA ANAOKULUMUZDA VELİ ZİYARETLERİMİZ

Başarıyı arttırma sürecinin her alanda incelenebilmesi için öğrencinin okul dışında en çok vakit geçirdiği yer olan evin de öğretmen tarafından bilinmesi gerekmektedir. İşte bu sebeple okulumuzda BİGEP kapsamında anaokulumuzda veli ziyaretlerine gidilmektedir. Çocuğun ebeveynlerle olan ilişkilerini doğal ev ortamında gözlemleyerek çocuk ve ebeveyn hakkında bilgi edinir. Öğretmene öğrencisinin yaşadığı yer hakkında bilgi vermesi, öğretmen, öğrenci ve veliyi birbirine yakınlaştırması, öğrencileri çok yönlü gözlemleyerek akademik başarıyı arttırma çalışmalarında öğrenciye göre etkinlik oluşturma açısından faydalı olduğu düşünülerek veli ziyaretleri gerçekleştirilir.

Öğrenciyi gündelik yaşam ortamıyla bir bütün olarak gözlemlemek,

Veli ve öğretmen arasındaki iletişimi arttırmak,

Ailenin içinde bulunduğu sosyoekonomik durumu, değer ve yargılarını öğrenciye karşı tutum ve davranışlarını öğrenmek,

Öğrencinin doğal ev ortamında gözlemlenerek öğretmen tarafından daha iyi tanınması,

Veli ziyaretleri ile öğrencinin kendini değerli hissetmesinin sağlaması,

Bu amaçlar doğrultusunda Anaokul öğretmenlerimiz veli ziyaretleri yapmaktadır.

Yayın: 16.02.2024 - Güncelleme: 16.02.2024 20:46 - Görüntülenme: 18